Sommetider bliver dagen lidt anderledes end først antaget 🙂 Det gælder i dag, hvor der var behov for pasning i Horsens og så kørte bilen og Mormor jo den vej 🙂

Undervejs i radioen hørte jeg, at det i dag er FN’s internationale lykkedag! Det havde jeg ikke helt været klar over. Og ved heller ikke, hvad det helt dækker – men måske noget med at fokus i dag er på, hvad gør mennesker lykkelige. Og her vil helt sikkert være mange forskellige forslag på, hvad lykke er for dig og mig – og alle andre.

Mandag den 20. marts markerer FN World Happiness Day med lanceringen af ​​World Happiness Report. Finland topper som sædvanligt listen og Norge ligger lavest blandt de nordiske lande på 7. pladsen, mens krigshærgede lande som Afghanistan og Libanon ligger nederst.

Tankevækkende er det, at i det lille land Buthan – der taler de om brutto national lykke. På lige fod med tale om det økonomiske bruttonationalprodukt og andre af den slags parametre. Men det understreger da, at regeringen i det land har blik for, at det er ikke kun vækst og øget produktion og større tal på bundlinjen, der er væsentlige. Det gælder også om, hvordan befolkningen har det og trives i deres hverdag. Jeg synes, det lyder som et godt land at være indbygger i. Begrebet her mødte jeg første gang, da jeg var til et foredrag.

Morgenradioen fortalte også at det er forårsjævndøgn. Det var virkelig en dejlig opdatering. Nu kan det kun gå frem ad 🙂 Jeg synes meget er brunt, gråt og vådt lige nu – så lidt mere lysegrønt og sprøde blade – det bliver godt.

Barnebarnets fødselsdag er blevet fejret og gaven er blevet plantet. Det lille æbletræ har nu fået sin blivende plads. Jeg håber, det får godt fat og måske frembringer et enkelt æble til efteråret.

Og min sidste tanke er omkring en bog. Biblioteket er min ven 🙂 og for nylig faldt jeg over bogen på billedet. Jeg giver mig ikke af med anmeldelser, men det her var en god bog. Den er både historie og fiksion, foregår i en periode, jeg selv har levet i – og referer til steder, jeg selv har været. Østtyskland og Berlinmuren er omdrejningspunkter i bogen, båret af to unge menneskers tilfældige møde. Så mangler du en god bog – så er den her værd at kigge i.

På en mandag, hvor det lysner lidt 🙂

Jette