I nogen familier er der tradition for at spise pizza om fredagen – min søde veninde gjorde det i alle årene, hvor hendes drenge var små. Så var madplanen for fredagen ligesom på plads 🙂 Hos mig er det nu oftere en søndags pizza, der er på programmet. Et kig i køleskabet og en konklusion, der siger, at der er ikke så meget, og motivationen måske heller ikke helt i top 🙂

Men så kan en pizza altså gøre meget. Selv med et næsten tomt køleskab. Med lidt basisvarer og løg og revet ost – så er du godt på vej.

Jeg lavede min almindelige pizzadej – den passer til to sultne personer 🙂

Fyldet blev 1 løg i skiver og lidt frosne majs, lidt slappe forårsløg og edamamebønner. Pizzabunden blev smurt med lidt ketchup og lidt tomatpesto, så fyldet ovenpå og til sidst 100 gr. revet ost på toppen. Og så ellers ind i ovnen ved 250 grader ca. 8 minutter. Det fungerer super godt, når jeg bruger min pizza sten. Måske pizzaen skal bage lidt længere, hvis den står på en almindelig bageplade.

Bunden blev forholdsvis sprød – men nok tykkere end en italiensk pizzabager ville synes om 🙂 Men til et par jyder, som er meget glade for brød, så er det bare helt okay.

Det grønne drys på toppen er grønkål. Mine små grønkål er kommet tilbage igen – efter at sommerfuglelarverne spiste dem i sommers. Men nu står de og venter på at blive brugt hen af vejen. Og jeg glæder mig hver gang jeg går ud og henter et blad grønkål 🙂

På en smuk mandag morgen – den sidste i oktober.

Jette