Det er, hvad jeg har tænkt at tage med til kaffepausen i genbrugsbutikken i dag. Det er lækkert og glutenfrit.

At være frivillig i genbrugsbutikken: At lave noget, sortere varer og sætte ting på plads og betjene butikkens kunder – det tager sin tid. Men mindst lige så vigtigt er det at holde kaffepause, og få vendt stort og småt. Og her skiftes vi fire frivillige til hver gang at medbringe lidt brød til kaffen. Det er en god ordning, og jeg udfordres lidt af, at det skal være glutenfrit. De første mange gange bagte jeg disse scones . Men i dag bliver det disse nøddebrød/knækbrød, som jeg har fundet på Kirsten Skaarups blog. De er nemme at lave, og de smager så fint.

Kransekagestykkerne er helt klassiske – opskriften ses her. Og de blev fine og smager godt – men som du kan se, så er glasuren ikke så blank og snorlige. Det er fordi, at jeg bruger almindelig glasur – vand og flormelis – det bliver ikke så hvidt og hårdt som royal icing ( glasur med æggehvide)

Knækbrødene er enormt enkle at bage – det eneste er, at mel og vand skal røres sammen og stå og trække et par timer – det skal man lige huske 🙂 Men ellers er det lige ud af landevejen at bage disse brød. Og de skal ikke rulles ud eller noget. Jeg brugte en blanding af nødder og kerner – hasselnødder, mandler, græskarkerner og solsikkekerner.

Nøddeknækbrød

25 gr. kikærtemel

25 gr. groft rismel

et nip salt

1 dl. vand

25 gr. blandede hakkede nødder

Bland salt, de to slags mel og vandet i en skål og rør melet godt ud. Lad det stå og trække mindst to timer. Kom de hakkede nødder/kerner i og hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Dejen er tynd som pandekagedej. Bag brødet i ca. 20 minutter ved 175 grader – det skal være godt bagt, for at blive sprødt. Det er lidt svært at få det helt sprødt i midten – men det smager fint alligevel 🙂

Køler af og skæres/brækkes i stykker som nydes, som de er. Eller sammen med noget god ost, eller til et glas rødvin. Det er virkelig nogle alsidige små bidder 🙂

Nu håber jeg mine søde frivillige-venner synes om det lidt alternative bagværk 🙂

God weekend.

Jette