På en tur i Brugsen i går spottede jeg lige en julebrochure, der endnu ikke var blevet gemt af vejen 🙂 Og nok pakkede jeg julen ned forleden, men opskrifterne i det lille hæfte kunne fint række ind i vinteren, så derfor kom det med hjem. Ellers har jeg den holdning, at hvis jeg ikke får kigget mere i brochuren, så skal den blive i butikken. Zero waste handler om ikke at bringe mere med ind i huset, end der er brug for.

Tilbage til hæftet her – for der var en opskrift på koldthævede boller – den minder i høj grad om den, jeg også bruger normalt. Oftest er dejen dog lidt på slump – men væskemængden er omkring 2½ dl og så tilpasses melmængden dertil.

Her til morgen blev bollerne så opgraderet ved at blive rullet i drys – med inspiration fra før omtalte brochure. Og det gør virkelig noget ved hjemmebagte boller, at de får frø og kerner på toppen 🙂

Dejen var lavet i aftes og sat på køl. Drysset var ligeledes blandet i aftes og stod klar, så bollerne bare skulle formes med en ske her til morgen og så vendes rundt i drysset og sættes på en plade. Cirka et kvarter senere var der så nybagte boller. Det er da ret godt på en helt almindelig onsdag 🙂

Drys til 6 boller

3 spsk. havregryn

5 spsk. frø og kerner ( f.eks. solsikke- og græskarkerner, sesam-, hør- og chiafrø)

Havregryn og frø blandes i en skål – og venter til dejen er hævet og bollerne klar til at komme på pladen.

Det er så nemt, og løfter altså bollerne et niveau op 🙂

God onsdag.

Jette