Mine minikonfirmander skal i morgen høre om nadver, om brødet og vinen, om skærtorsdag og Jesu sidste aften sammen med disciplene. Hvad der skete der, er nok muligt at forklare, det er straks sværere, når det skal forklares, hvad det betyder. Og hvorfor vi stadig holderaltergang. Og hvordan det lille brød og de få dråber vin nu også gør en forskel. Det får jeg tænkt over til i morgen 🙂

Min ide er, at de skal bage brød. Det har jeg også gjort tidligere år, og det er nu altid en succes. At sidde med noget dej mellem hænderne og ælte og forme – og så siden komme tilbage og hente et lille brød, der faktisk kan spises og smager godt, det er populært 🙂 

I morgen er tanken at de skal bage et lille brød, der minder om en flettet tornekrone. Men reference til Jesu tornekrone langfredag. 

Jeg har lavet et forsøg – men som altid, så er en ide et og resultatet et andet. Og især en gærdej, den lever ofte sit eget liv. Så mine flettede kranse med klippede hakker – blev mest fine kuvertbrød 🙂 Men passede jo så perfekt til aftensmaden, hvor Ole serverede suppe!

Men idéen er nu god nok – så i morgen så fletter vi bare et længere bånd, så kransen bliver lidt større, og så klipper vi flere og dybere snit, så spidserne kommer til at stritte som små torne. Det er i hvert fald planen. Og mon ikke at fantasien så hjælper med det sidste ? Det tror jeg. 

God mandag.

Jette