Jeg tror mange i år har været tidligere ude med deres lyskæder og lys på buske og træer, end de plejer. Og det er mega hyggeligt, og især i år trænger vi alle til alt det lys, vi kan få. 

Ved sommerhuset sker det i det små 🙂 Jeg har fået lavet en et par små dekorationer, helt enkle med et lys og lidt gran. Men størrelsesmæssigt må de siges at passe fint, for huset er ikke stort.

Jeg er stadig vældig glad for min koglekugle, som er spundet ind i lys. Jeg har fået lavet flere kugler, for jeg synes bare de er så fine. I weekenden var jeg i Århus, og her fik Peter også en koglekugle som kunne danne bund for lidt lys og julestemning på gangen. 

Ude på terrassen har jeg i år skiftet juletræet ud med grene klippet i præstegårdens have. Den store troldhassel er leverringsdygtig i mange krogede grene og den stikkende kristtjørn har nogle kraftige grene med gevaldig fine og stride blade på, så sat sammen i en stor krukke, så kan de fint bære en lille lyskæde. Krukken er fyldt godt op med brændestykker, så den står nogenlunde stabilt, selv når det blæser.

Og det blæser med jævne mellemrum, og det kan ses på vandstanden i Lillebælt. I den forgangne uge har der været utrolig lavvandet, så man kunne gå langt ud på havbunden. Og der har også været højvande og med meget vand i den å, der har sit udløb på stranden nær sommerhuset. Det er fascinerende at følge naturens gang på tætteste hold. Så alle de dage, hvor jeg kan nå det, inden det bliver mørkt, da går turen en tur ned til vandet. Jeg nyder duften, luften og vinden – og siden at komme inden døre og plante sig foran en varm brændeovn 🙂

God onsdag.

Jette