Forleden kom jeg ned i kirken og blev lidt overrasket, da jeg trådte ind i våbenhuset 🙂 For der var blevet opstillet nogle meget omdiskuterede billeder. Jeg fandt senere forklaringen på, hvordan de lige var landet der.

Men det var billeder taget af Jim Lyngvild. De billeder, der hen over sommeren ret uventet havde fået Faaborg kirke på landkortet. For billederne var blevet byens største turist attraktion her i 2020. Jeg så dem ikke selv, men har set de tre udsendelser, som stadig kan ses på DR, om hvordan samarbejdet mellem Faaborg kirke og Jim Lyngvild kom i stand. Og som også viste, at der havde været diskussioner undervejs.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene. Men det er spændende billeder og der er tænkt over mange detaljer, men om det er kunstværker til kirken – det er nok spørgsmålet.

I min søgen på at finde forklaringen på billederne i Gamborg kirke, så fik jeg faktisk to andre billeder med hjem 🙂 Og igen, så er det næppe kunst til kirken – men se alligevel på billedet her. 

Hvis du skulle lave et billede af, hvordan Jesus så ud eller ser ud i dag – så er dette måske et godt bud. Og du er slet ikke i tvivl om, at det er nadveren der refereres til. Der er brød på bordet og der står en vinkande til venstre. Billedet er ret roligt at se på, og samtidig fortælles noget vigtigt om det, Jesus kom til verden for at give – nemlig sig selv. 

Jeg er ret sikker på, at mine kommende konfirmander får billedet her at se – og så må de fortælle, hvad de ser. Og alene ved at skulle beskrive noget, så får du gjort ord og indhold til dit eget.  

Og at komme til at tale kristendom med hinanden – det er da bestemt en god ting. Og det lykkedes med de omdiskuterede billeder her.

God weekend.

Jette