En tur i sommerlandet indbyder til utallige loppemarkeder og andre markeder i forskellige afskygninger. Jeg var på Ravnsborg sommermarked i går. Af nysgerrighed.

Jeg har hørt og læst om stedet – Jim Lyngvild og hans projekt med at bygge et helt specielt hus i træ til sig selv og bygge et gudehov, hvor asatroende kan samles.

Og et sted, hvor han altså også arrangerer markeder til både sommer – og jul!

Huset er et imponerende træhus, bygget af lokalt træ, meget fra det lokale savværk.

Man kan mene meget om manden – men det var nu meget sjovt at gå rundt blandt almindelige boder med traditionelle varer – til at vandre en tur i vikingelejren og møde mennesker klædt i ulddragter og lædersko – som vikingerne var det engang. Og lidt overraskende, så var der faktisk ret mange unge og småbørnsfamilier i netop den gruppe.

Vi nåede at overvære et vikingeslag – mellem beboerne på Ravnsborg og gæsterne fra Sjælland. De lokale helte vandt.

Det var interessant at se det tempel, der var bygget til guderne. I særdeleshed tilegnet Thor, fra den nordiske mytologi.

Og synes nogen, at det er mærkeligt, at vi moderne mennesker kan tro på Gud og søge hans trøst og støtte, ja så synes jeg, det er ligeså mærkeligt, at nogen kan vende sig mod Odin, Thor og Freja og alle de andre. Asatroen kaldes også for den gamle skik, hvorimod kristendommen kaldes den nye skik. Jeg kender ikke meget til asatroen, men den knytter meget til ved årstiderne og jævndøgn.

Et spændende blik ind i en anden verden og anden forståelse af tro – og et marked med en skøn blanding af nutidens tendenser og vikingetidens skind, uld og træ 🙂

God sommermandag.

Jette