Det er virkelig blevet efterår – med kølige morgener og smukke solopgange 🙂

Min bil skal på værksted til service og have vinterdæk på i morgen – jeg tænkte ellers, at vinterdæk var for tidligt. Med varmere vejr og klimaforandringer – men her til morgen var der kun 2,5 grader, da jeg kørte, så det er vist okay at få skiftet til vinterdæk 🙂

I går var det tid til en tur ud i naturen. Ikke langt fra, hvor Ole bor, ligger Grene Sande, et ret imponerende stykke natur – med det fineste strandsand inde mit i Jylland. Men også bakker, skov og midt i det hele en sø. Vand gør noget godt for ethvert område 🙂 Vejret var med os, solskin og ingen vind, så det var en hyggelig tur. Farverne skifter nu, det er de orange og gyldne og brune farver der tager over. Men det har bestemt også sin charme.

De sidste par søndage har vi til gudstjenesterne sunget en af de nyere salmer. Den passer bare så fint til oktober, og et af versene lyder:

“Nu haster skyerne forbi,

og modne æbler falder i

oktobermørke haver.

Gud lukker årets gyldne ring,

og sindet samler sig omring

de lyse nætters gaver.” (Den danske Salmebog 731,2)

Der er stadig æbler på træerne, men også mange på jorden. Det er tid til alt med æbler 🙂 Men oktober er også her, hvor tingene lukker ned – Gud lukker årets gyldne ring – det synes jeg er et fint udtryk for årets rytme. At det nu er ved at være den tid på året, hvor eftertanke og ro begynder at indfinde sig.

Jeg vil nyde min fridag i sommerhuset – hvor jeg får besøg og lejlighed til at fortælle om huset, materialerne, der er brugt og tankerne bag det hele. Det bliver en god dag 🙂

God mandag.

Jette