Den megen varme og sol er god for mine udendørs tomater 🙂 I dag fik jeg disse tre fine tomater med hjem – de er vokset op i læ af brændelyet.

Det er lidt sjovt med den plante – for det er min niece, der har sĂĄet tomatkerner, siden plantet dem om og sĂĄ fik jeg nogle planter. Og var spændt pĂĄ, om det kunne lykkes, at fĂĄ tomater ud af det 🙂 Men det er lykkedes – bĂĄde pĂĄ denne plante og en, der stĂĄr i præstegĂĄrden.

Højbedene med blomster stĂĄr ogsĂĄ ret fint – især, nĂĄr jeg fĂĄ vandet dem 🙂 det er meget sandet jord, sĂĄ det udtørrer i denne tid, sĂĄ jeg er vældig glad for min regnvandstønde, der indtil videre stadig rummer vand. Jeg har lige lært at de fine frøstande er fra blomsten Jomfru i det grønne – de er vældig dekorative i en lille buket. Og mon ikke der kommer nye næste ĂĄr, hvis frøene fra kapslerne lander i højbedet ?

Og sĂĄ er der kartoflerne đź™‚ Jeg har kigget til dem flere gange – og de første var meget smĂĄ, men nu gĂĄr det bedre. Det er virkelig lykkedes, at dyrke kartofler i tang hentet pĂĄ stranden. Og det mest imponerende er, at der er sĂĄ fine og rene, nĂĄr de fiskes ud af tangen.

Udbyttet har ikke været overvældende – men jeg har nydt hver eneste, jeg har spist med største velbehag. Og det skal helt sikkert prøves igen til næste ĂĄr. Jeg mĂĄ vist researche lidt mere omkring, hvordan der kommer flere kartofler fra den enkelte plante. Men det vigtigste var at vise, at det kunne lade sig gøre 🙂

PĂĄ en smuk onsdag.

Jette