Det gamle hegn, der danner skel mellem præstemarken og naboens mark er fyldt med kraftige brombærplanter. Og de gamle planter er nu fyldt med dejlige store brombær. Så selv om jeg til andre tider gør, hvad jeg kan for at komme af med irriterende brombærgrene rundt om i haven, så er jeg altså også glad for at kunne plukke fine bær i sensommeren 🙂

Nu er der syltet en lille portion brombær – de har virkelig den fineste farve – og masser af smag. Det er ikke syltetøj – men nærmest bær i lækker lage. Så det passer perfekt til at komme oven på noget morgenmad eller som tilbehør til en dessert. Og det tager ikke ret lang tid at lave sådan en portion 🙂

Syltede brombær

250 gr. brombær

90 gr. sukker

1 spsk. citronsaft

Kom bær og sukker i en gryde og lad det stå natten over. Tilsæt citronsaft og kog det op ved svag varme. Rør forsigtigt rundt og kog et par minutter – så sies bærene fra og lagen koger ind endnu et par minutter. Kom bærene i et glas og hæld lagen over – og du kan glæde dig over et fint glas med smukke bær, lige klar til at servere, når de er kølet af.

De opbevares i køleskabet, og skal spises inden for rimelig tid. Men det går vist også helt af sig selv 🙂

På endnu en smuk og varm sommerdag.

Jette