Jeg fik lavet årets første portion tzatziki i aftes. Det er virkelig en forårs og sommerspise. Revet agurk, hvidløg og græsk yoghurt – det spiller 🙂

Og sammen med det spiste jeg en god pastasalat. Jeg tror, du har fornemmet, at pastasalat også står højt på min liste over favorit spiser.

Billedet er taget udenfor – det var dog for koldt til at sidde på terrassen, men lyset er bare så fint derude.

Det samme er mine silkehønseæg – de lyser op, gule og indbydende. De er blevet drysset med lidt karse – jeg såede karsefrø før påske – det er så nu, de er klar til at spise 🙂

Selve salaten er lavet af pasta og dressing, og så ellers tilsat, hvad der var i køleskabet og indkøbt på cykelturen.

Jeg bor jo på landet, hvor nærmeste indkøbsmulighed er godt 3 km. væk, men målet er her i sommerhalvåret, at cykle ud og handle. Det kræver ind i mellem lidt overtalelse 🙂 Men med høj blå himmel, smukt solskins vejr og ikke så meget vind, så blev cyklen trukket ud af garagen og jeg kom afsted 🙂

Tzatziki er hele familien glad for – det er nu også en super måde at spise agurk på. Så her kommer opskriften på en lille portion.

Tzatziki (1-2 pers.)

ca. ½ agurk

1 dl. græsk yoghurt (helst 10 %)

½-1 fed hvidløg

1/3 tsk. groft salt

et nip sukker

peber

Rør en dressing af yoghurt, presset hvidløg, salt, peber og sukker. Hvis det er en fedtfattig yoghurt, du bruger så tilsæt 1-2 tsk. olivenolie. Riv agurken groft og tryk al væden af. Jeg bruger ofte et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke. Det er vigtigt, at en god del af væden kommer af, ellers bliver det hele for vandet. Vend agurk og dressing og rør godt sammen, det må gerne stå lidt og trække smag, inden det skal spises.

Tzatziki kan spises til rigtig meget – så på enhver buffet i sommerhalvåret passer den godt.

På endnu en smuk forårsdag.

Jette