Forleden fortalte jeg om mine glemte skærmbriller – nu er de kommet tilbage, og hvor er det dejligt 🙂

Men tiden uden dem gjorde, at jeg fik læst det meste af en bog i papirudgave, fik strikket lidt pĂĄ min trøje, og kom en tur i sommerhus. Alt sammen fordi det ikke var sĂĄ spændende at sidde foran computeren. SĂĄ helt skidt var det jo faktisk ikke.

En tur i sommerhus begynder altid med at det er koldt i huset – nĂĄr det er pĂĄ denne tid af ĂĄret. Der var 11 grader, da Diva og jeg kom inden for. Men der blev tændt op i den lille ovn og lavet mad i vinterfrakke – og sĂĄ var der faktisk ved at være sĂĄ varmt, at vi kunne holde varmen. Under et tykt tæppe og et godt uldent sjal om skuldrene. Og hyggeligt var det.

Der er helt stille i sommerhuset, og der er virkelig mørkt uden for – ikke en gadelygte eller noget. SĂĄ min ide om at gĂĄ en sen aftentur blev opgivet, jeg havde ingen lommelygte med mig, sĂĄ det var umuligt at se hvor vejen var.

Som nævnt fik jeg læst en del – i en bog der hedder “Hjertesorg”, skrevet af Anna Mejlhede, og det lyder egentlig lidt sørgmodigt, men det er det ikke. Det er forfatterens personlige beretning om hjertesorg i mange sammenhænge. Og hendes beskrivelser er gode at spejle sig i – ogsĂĄ selv om noget af det er lidt fjernt fra mit livs oplevelser.

Bogens forskellige afsnit indledes med et salmevers – en fin mĂĄde at komme i gang pĂĄ. Og ordet hjertesorg synger vi om i en af vore adventssalmer – det havde jeg ikke lige genkendt i første omgang:

“Det tredje lys har intet øje set,

det lyser gennem hjertesorgen

og melder, det umulige er skete,

det tredje lys er pĂĄskemorgen.” ( DDS 87,3)

At vågne op i sommerhuset er vildt hyggeligt. Og som det første, så må der igen tændes op i ovnen, inden der laves kaffe og bliver tid til langsomt at komme i gang.

Inden turen tilbage til præstegården var jeg lige forbi vandet. Det var blæsende og fugtigt i luften, men også frisk og godt at komme en tur på stranden. Og ih, hvor jeg glæder mig til lidt lysere og varmere dage 🙂

Weekenden byder pĂĄ en festlig fødselsdag – i selskab med masser af kvinder. Det skal nok blive interessant og sjovt.

God weekend.

Jette