Det burde jo nok have været fastelavnsboller der var på tapetet i dag. Men det blev det ikke. Det her grå og våde vejr inspirerede mere til lækre kommenskringler – og noget lækker ost.

Jeg har ikke før bagt kringlerne her, men har bagt et kommensbrød for nogle år siden. Og kommen er vist noget, der lidt skiller vandene – men jeg holder meget af smagen. Og kringlerne blev både bløde og lækre 🙂 Det lidt specielle ved disse er, at de er lynhævet i kogende vand – og det gjorde at formen skred – så de ligner ikke så meget kringler, men pyt 🙂

Kommenskringler (8 stk)

10 gr. gær

2 dl. mælk

50 gr. smør/margarine

½ tsk. groft salt

½ tsk. sukker

50 gr. rugmel

ca. 200 gr. hvedemel

1 spsk. kommen

Smelt smør/margarine. Kom gær og den kolde mælk i en skål og rør det sammen inden de øvrige ingredienser tilsættes. Hvedemelet kommes i lidt af gangen, det er altid lidt forskelligt hvor meget mel der skal bruges. Æltes til en fin dej, som hæver et par timer.

Bring en gryde med vand i kog, og tænd ovnen til 200 grader. Dejen æltes igennem, deles i otte dele, og hver del rulles til en tynd pølse, som formes til en kringle. Så snart en kringle er formet kommes den i det kogende vand og fiskes op igen, når den igen dukker op til overfladen. Sættes på en plade med bagepapir. Gentag med de øvrige kringler.

Bages ca. 12 minutter, til de er fine lysebrune. Afkøler på en rist.

Det lyder måske lidt bøvlet – det med vandet, men det var nu ganske let at håndtere.

Og smagen – ja den er god.

Lige nu skinner solen på min græsplæne og de mange vintergækker – det gør alting så meget lettere med noget sol. Min weekend er fyldt med arbejde, og et enkelt fødselsdagsarrangement – så alt er som det skal være.

Må du få en dejlig weekend.

Jette