Forleden talte jeg blandt andet med min datter Trine om, hvordan vi mennesker ændrer os gennem livet. Altså faktisk kan ændre holdning undervejs – eller begynde at interessere sig mere for noget, end man gjorde tidligere.

Og her var hendes kommentar, at jeg altid havde haft dette grønne tvist – med mange grøntsager og et blik på det vegetariske. Som lille havde hun fået serveret bønnebøffer – og det var ikke til hendes udelte begejstring 🙂 Det har så siden ændret sig – nu spiser hun mest vegansk mad.

Hjemmebagte cookies til en tom dåse 🙂

Og for mit eget vedkommende, ja så er retningen drejet, og det grønne, klimaet, CO2, økologien og bæredygtighed på mange niveauer er kommet til at fylde meget mere end det gjorde for år siden. Trine var helt overbevist om, at den dag hun fik børn, så ville jeg tage dem med til alt, der havde en grøn profil 🙂

Og måske. Jeg kigger altid nysgerrigt med, når jeg finder en ny grøn hjemmeside. Som denne – Motatos. Jeg har ikke købt noget derfra, men princippet minder om Folkekirkens Nødhjælps butikker – Wefood – blot uden en fysisk butik.

Mel i en krøllet pose (pris : 11 kr.)

Og at dåser med en bule, eller en pose mel med et trykket hjørne kan sælges lidt billigere i stedet for at ryge ud – det kan kun være en god ide.

Sommerhuset giver stadig anledning til lidt grønne snakke – og det synes jeg er spændende. Netop nu er jeg i kontakt med nogle studerende, som laver et Bachelorprojekt omkring bæredygtigt byggeri. Indtil videre er det på det indledende plan – men jeg fortæller jo altid glad og gerne om byggeriet – og synes det er så fint, at unge mennesker også interesserer sig for denne anderledes måde at bygge på. Jeg håber, at kunne fortælle lidt mere om det her en anden gang.

På en grå torsdag.

Jette