Det er virkelig oppe i tiden med stop madspild. Og det er kun godt, at der tales om det. Og gøres noget ved det. På mange fronter. Den vigtigste er nu nok egentlig hos os selv, hjemme i køkkenet – en bevidsthed om, hvordan vi håndterer de madvarer, vi har til vores rådighed.

Hvor er jeg glad for hønsene, de er storspisere af tørt brød – (og lidt laves til rasp). Hund og kat nyder godt af det aller sidste aftensmad 🙂 Og så har jeg jo min kære kompost til al grønt affald.

Wefood på Vesterbro Torv

Men det var slet ikke det, jeg ville skrive om i dag 🙂 Det er derimod om en anderledes butik – som jeg havde mulighed for at besøge i går. Nemlig Wefood i Århus. Det er Folkekirkens Nødhjælp der står bag initiativet – at lave et supermarked med overskudsvarer. Varer, der er lidt trykkede på emballagen, har forkert datomærkning, eller overskrevet dato. – Varer der normalt ville være blevet smidt ud, dem får man nu mulighed for at købe billegere i Wefood.

Folkeaktie – købt til støtte af projektet

Butikken i Århus er ret ny, åbnede i maj i år, der var allerede to butikker i København. Og jeg har glædet mig til at kigge inden for. Min søn Peter, havde set den nye butik, men aldrig været inde – hans kommentar var, at han syntes, det så lidt dyrt og eksklusivt ud, den måde butikken var indrettet på! Det må da siges at være en fin omtale at få 🙂

Info boble

Inden for var der pænt og rent, god plads og alle varer var virkelig fint præsenteret. Det lignede på ingen måde 2. sortering. Eneste minus var, at udbuddet trods alt ikke var så stort. Så man kan ikke lave alle sine hverdagsindkøb der – men man kan begynde der, og så handle videre i de almindelige butikker.

Personalet er frivillige, venlige og hjælpsomme.

Indkøb = 13 kr.

Jeg gik rundt blandt mange unge mennesker – det er det charmerende ved Århus, gennemsnitsalderen er utrolig lav 🙂 Jeg fandt blandt andet en pakke Macaroni and Cheese til 3 kr. Det blev til noget af aftensmaden i går 🙂 Godt og billigt.

Det var nok en billig omgang for mig – men det bedste er jo, at alt overskuddet af salget går til Folkekirkens Nødhjælps hjælpearbejde rundt om i verden. Jeg synes, det er så god en ide, med den her slags butikker.

God tirsdag.

Jette