Sidste forår bagte jeg denne skønne pizza.

Jeg blev introduceret til, at grønne asparges kunne bruges til andet end tilbehør eller fine anretninger. De smager også dejligt på pizza.

Og i aftes var jeg forbi en Fakta og de kører virkelig med tydelige skilte, der opfordrer til stop madspild. Og sætter prisen gevaldigt ned. Så der kom ekstra grønt med hjem 🙂

Og de fine asparges blev nu forvandlet til en lækker forårs frokost pizza.

Pizza med asparges og hvidløg

Pizzadej – se evt.her

Fyld

250 gr. grønne asparges

1 spsk. soltørrede tomater

75 – 100 gr. ost

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

½ tsk. salt

1 tsk. tørret basilium

Til fyldet blandes olivenolie, salt og presset hvidløg. Jeg lod det stå og trække et par timer.

De grønne asparges deles i ca. 3 cm. lange stykker.

Rul dejen ud og dryp halvdelen af olien på dejen, kom ost på og fordel asparges og tomater ovenpå. Dryp med det sidste olie og drys med basilikum.

Bages ved 225 gr. ca. 15 – 20 minutter.

Mad med farver tiltaler mig 🙂 Og på en dag med både sol og regn, så lyser pizzaen op, og smager super godt.

God torsdag.

Jette