“Dagene længes vinteren strenges,

vinteren strenges. Og det er svart …”

Det er et par linjer fra salmen Her vil ties, her vil bies – en dejlig salme, og som bare lige passer til i dag. For der er frost i luften og dagene er klart blevet længere.

Men det er desværre kun en kort historie, for i morgen ser det hele anderledes ud – måske er det derfor, at i dag opleves så helt speciel. Lys, kølig og meget velkommen 🙂

Denne særlige morgen betød en tur rundt i haven og ud på præstemarken, for at fange glimt af frost. Græsset var hvidt, og det kunne høres lidt, når jeg trådte på det. En helt særlig lyd.

Præstemarken, der, hvor der skal plantes skov, der er stadig ret meget vand. Men her til morgen var der også is. Vandpytternes overflade var frosset let til. Og jorden rundt om var hård at gå på. Støvlerne sank ikke i.

Alt det, som hører vinteren til – og som jeg savner lidt. Faktisk tænkte jeg i går på, at det var da lidt omsonst at have fået vinterdæk på bilen i år, for temperaturen havde langt de fleste dage været over det niveau, der fordrer vinterdæk. Men så blev det morgen 🙂 Og nu passer dæk og årstid sammen. Det er da som det skal være!

God og smuk onsdag.

Jette