Mine børn har virkelig besluttet, at mine adventsgaver skal være bæredygtige i år 🙂 Det er så fint tænkt, og jeg glæder mig hver søndag til at se, hvad de nu har fundet på.

Første søndag i advent blev jeg begavet med en tur til den emballagefri indkøbshandel i Århus.

Og anden søndag i advent fik jeg et certifikat. Og blev den glade ejer af godt 300 m2 regnskov. I Nicagarua i Mellem Amerika. Det er et fattigt og politisk ustabilt land, og derfor er blandt andet regnskoven truet. Skoven har mange forskellige dyrearter og derfor vigtig at bevare. Det går donationerne til.

Når man donerer penge til et sådant projekt, så følger også et fint certifikat med – og her kunne vælges forskellige motiver.

Og her kommer ungernes opvækst til udtryk – for den grønne fyr på billedet er en Grøn basilisk. Ikke at jeg sådan kender den – men sjov ser den ud. Og ikke mindst er den interessant, for den har fået et helt særligt kaldenavn: Jesusøglen. Og det hedder den, for den kan nemlig gå på vandet!

Som det står i en beskrivelse af den fine fætter:

“Den dagaktive øgle Grøn basilisk (Basiliscus plumifrons), har fået sit kaldenavn Jesusøglen af en grund. Den kan nemlig gå på vandet.

Den ser skør ud når den løber på vandet men det er en ret fantastisk evne arten har udviklet. Den kan løbe på vandet fordi arten har udviklet specielle skæl på fødder og hud mellem tæer, og kan derved ”gå på vandet”. På vandet kan den opnå en hastighed på 12 km/t. Den er også dygtig til at svømme og kan holde vejret i mere end 30 minutter ad gangen.”

Jeg er glad for mit nye certifikat – og den gave gavner så meget mere end for eksempel chokolade til mig ville gøre. Selv om jeg nu også gerne spiser chokolade 🙂

Den grønne dagsorden er virkelig ved at sætte sig igennem på mange fronter – og godt for det.

God tirsdag.

Jette