I forbindelse med at jeg begyndte på projekt sommerhus, har jeg syet lidt forskelligt i patchwork. Det har været en sjov udfordring, og ikke noget jeg førhen har gjort meget i. Til tæpperne har jeg mest brugt gamle stofrester, der har ligget i mange, mange år. Og dermed kan de tæpper, jeg har fået syet også hver især fortælle lidt historie.

Denne gang er det et lille tæppe, der er blevet færdigt. Og har fået plads på mit kontor. For jeg har også flyttet lidt om. Så nu er der for første gang kommet en sofa på kontoret, og ud er kommet en kopimaskine, der ikke duede. Og et skab, der ikke rigtig blev brugt – og en kuffert, der slet ikke blev brugt. Og så blev der altså plads til en gammel sofa. Og som med et par puder og det nye tæppe faktisk ser ret fint ud.

Så er det let lige at tage sig en kort pause eller et middags hvil, hvis det er nødvendigt 🙂

De forskellige stofstykker er fra tøj, jeg har syet for mange år siden. Blandt andet stof fra en skjorte jeg syede, da jeg ventede Trine – for 30 år siden. Det med at smide ud og rydde op i gemmer, det kan godt tage tid 🙂 Der er også stykker af gamle gardiner og bluser, og kanten uden om hele tæppet er et gammelt dynebetræk, jeg har arvet fra min mor.

En enkelt firkant er helt speciel – det er et broderi, som min mor engang har syet, og det var oprindelig en del af en taske. Men den kom jeg aldrig til at bruge, så den blev pillet op, og nu er noget af broderiet kommet med i tæppet her. Og det fine broderi gør meget mere gavn her.

Det her handlede ikke meget om advent 🙂 Men dagene er fyldt med det – taler og tekster, der skal skrives, gudstjenester og afslutninger, der skal forberedes. Og i aften er der en julekoncert – det glæder jeg mig til 🙂

God onsdag.

Jette