Jeg tror, at Sankt Hans har fået en opblomstring. Jeg synes, der tales mere om det og man kunne se ret mange bål, rundt om i aftes. Det er stadig langt fra julens overmåde eksponering – men der er noget godt ved også at have noget at samle sig om her i midsommeren. Og i går var da bare den fineste dag og aften.

I dag er det så Johannes Døberens fødselsdag – den går stille hen 🙂

Vi var i sommerhus i går – så det er små glimt derfra, der kommer her. Vi hyggede os i solen, alt imens der også blev klippet hæk og slået græs. Og kigget efter flyvende insekter i mit lille blomsterhøjbed. Og kigger man godt efter, er der en lille bi – eller noget i den familie – der har hovedet helt inde i den lille blomst. Og straks efter var den ude igen og videre til den næste. Og det var jo netop håbet med det bed, at det kunne give føde til bier og flyvende insekter, så dejligt at se, at det lykkedes.

Hækken er ikke en traditionel hæk – mere et levende hegn. Med blandet vækst. Mange syrener, noget gyvel og brombær og brændenælder – de sidste er ikke helt så velkomne, men hvad, til sammen danner det jo en tæt og fin afgrænsning mellem naboens og min grund.

Der røg også et par ærteblomster med, da hækklipperen kom forbi – men så kom de i en fin vase, og pynter på terrassen i stedet 🙂

Aftenen sluttede på stranden, hvor der var lavet bål. Hen over forsommeren har sommerhusejerne kunnet lægge deres haveafklip i en stor bunke, og det blev så brændt af i aftes. Og det brændte så fint – i stærk kontrast til sidste år, hvor det lige netop Sankt Hans aften var koldt og blæsende, og ikke noget bål!

Omkring bålet blev der sunget tre sommersange – en dejlig tradition, og godt, at det bliver holdt i hævd.

God mandag.

Jette