I eftermiddag venter endnu et møde – denne gang handler det om præstegårdens ve og vel 🙂 Det er en konstant opgave at passe på præstegården, det er et gammelt hus ca. 100 år – og der er mange km2 at holde øje med.

Til kaffen bliver det i dag en virkelig sommerlig kage, de serveres. En pavlova. Det er absolut ikke stor bagekunst – men det smager ret godt 🙂 Marengs, friske bær og flødeskum! Det går vist med de fleste. Et kig tilbage i arkivet viste, at for fem år siden lavede jeg præcis samme kage. I dag blev marcipanen udskiftet med lidt lys nøddechokolade – men det fungerer bestemt også.

Jordbærene er hentet hos den lokale vejbod. Det er ikke billigere at handle der, men transporten er nærmest ikke eksisternede, marken ligger lige ved siden af boden – og jeg hentede bærene på cykel, så lige her CO2 aftrykket ikke stort.

Tillige var jeg så heldig at nå hjem, inden der kom en byge – det er temmelig ustadigt vejr. Men pyt, jeg nyder sommeren alligevel.

Dette med at handle og spise lokalt har jeg skrevet om her – for flere år siden. Men det er bestemt ikke blevet mindre relevant. Og lige nu, da bugner det med lækre lokale grøntsager. Selv i mit lille højbed er der timian, purløg og persille – og meget snart kartofler. Det er da skønt 🙂

God torsdag.

Jette