Disse dage – skønne og grønne – fyldt med farve og fuglefløjt. Det er virkelig en fornøjelse at bevæge sig udenfor. I går var den fineste solskinsdag – her til morgen lidt overskyet. Men lunt og med masser af grønt at kigge på og dufte til.

Jeg tog en rundtur i haven. Haven er en af den slags haver, der meget passer sig selv 🙂 Min indsats er meget lille, men på forunderlig vis, så kommer det ene og andet frem alligevel og spreder glæde.

Morgen i maj, når det grønnes – en salmelinje, som rammer så fint.

Men maj har været lunefuld – det er blevet til 8 nætter med nattefrost. Det var mine kartofler ikke glade for, men det ser nu ud til at de har genfundet energien 🙂 Nu er det mere hønsenes sandbadning, der skubber til dem og gør bladene mere sorte end grønne 🙂

Der er kun tre høns – der mangler en her 🙂 – der går frit lige nu, den sidste ruger. Så jeg venter spændt på at se, om det skulle lykkes i år at få et par nye kyllinger. Det vil da være dejligt.

Og så har jeg opdaget, at hanen nyder mælkebøttefrø 🙂 Den guffer lige et halvt hovede en gang i mellem. Og der er nok af dem i præstegårdshaven 🙂

Der er også mange buske og træer, der lige står og venter på at springe ud – sneboldene er næsten hvide, rhododendron knopper, der næsten er foldet ud. Og hyldeblomst – det varer ikke længe, før der kan plukkes og laves hyldeblomstsaft.

Valmuen er helt overvældende med alle sine røde blade.

Og til sidst et vers fra en ny salme – som også så fint rammer maj måneds dejlighed.

“Når æbletræets hvide gren

strør blomster på min trappesten

og luften har det lyse skær

af nyudsprungne bøgetræer –

så ved jeg det igen er maj

og sommer er på vej. (Fra: 100 salmer)

Ønsker dig den fineste maj dag.

Jette