Det er bare lige sæson for hyldeblomster. Fine og hvide og med masser af duft. Og smag, når de først har trukket et par dage med sukker og citron.

Jeg har været et par dage på Stiftskonvent – et årsmøde for præsterne på Fyn – og imens jeg sad og lyttede til fordrag, hørte om stiftets ve og vel og var til fest med lækker mad og morsom underholdning – så hyggede hyldeblomsterne sig i køleskabet.

Der findes utallige opskrifter på hyldeblomstsaft, og jeg har selv lavet det før. Så her kommer bare lidt nye billeder, for det er en fascinerende proces.

Der skal røres i det nogen gange – og en dejlig duft breder sig.

Og det hele filtreres, og du har den dejligste saft. Der kan bruges til meget – blot at drikke fortyndet med vand. Eller som smag til fyld i en macaron.

Eller en skøn drink på terrassen. Hvidvin og hyldeblomst saft – og måske en enkelt isterning. Så er det sommer 🙂

Nu står weekenden allerede for døren 🙂 med vielse, dåb og gudstjeneste. En festlig sommer weekend i kirken.

Og lige til sidst: et billede af min ensomme silkehane. Den spankulerer rundt og galer og nipper til lidt grønt – og glæder sig til at få sin høne igen.

Jette