Jeg har aldrig troet, at man kunne bage Lady fingers selv. Har ikke tidligere stødt på nogen opskrift og kun set tiramisu lavet med købte lady fingers.
Men for nylig lånte jeg en ny bog på biblioteket skrevet af Morten Heiberg. Og her var opskriften på Lady fingers. Så den måtte naturligsiv afprøves. Hans opskrift var ret stor, så jeg har skaleret den ned. Men stadig blev der ret mange fingre – lette og luftige, lige til at spise 🙂
Lady fingers (ca. 25 stk.)
2 æg – delt i blomme og hvide
40 gr. sukker
50 gr. mel
25 gr. flormelis
Pisk æggehviderne til let skum, tilsæt flormelis og pisk til det er en stiv marengs. I en anden skål piskes æggeblommer og sukker grundigt. Sigt mel og vend det i sammen med marengsen. Kom dejen i en sprøjtepose og lav 10 cm lange fingre – på en plade beklædt med bagepapir.
Bages ca. 12 minutter ved 190 grader og køler af på pladen. Opbevares i en lufttæt kagedåse.
Lady fingers bliver jo oftest brugt i tiramisu – og er der helt gemt bag lækker creme.
Men de er der – og desserten smagte virkelig lækkert. Opskriften kommer snarest 🙂 Og som billedet antyder, så blev der lavet lækre desserter i weekenden. Peter var ret godt tilfreds – endelig var der noget, der var genkendeligt og som faldt i hans smag 🙂
God mandag.
Jette
Skriv et svar