Vindstød og vindmøller

Jeg har hele tiden vidst, at jeg gerne ville købe grøn strøm til sommerhuset – andet ville næsten heller ikke give mening.

Men jeg havde lidt svært ved at finde ud at, hvordan det kunne lade sig gøre. Elselskabet her på Fyn havde ikke en hjemmeside, der lige ledte den vej.

Men facebook kan meget – både give ligegyldig information og relevante nyheder. Tilfældigvis så jeg, at en af mine facebook venner havde skiftet til Vindstød.dk og dermed købte grøn strøm fremstillet af danske vindmøller. Det var lige det jeg ledte efter. Og det var super enkelt at tilmelde sig – så det er hermed gjort 🙂

Og straks efter tilmeldingen fik jeg et fint certifikat – en lidt sjov idé. Men fint ser det ud. Det er nu printet og sidder i mappen sammen med alle de andre papirer, der vedrører sommerhuset 🙂 og der er mange.

Jeg er stor fortaler for vindmøller i et land, hvor det næsten altid blæser. Jeg synes, det giver rigtig god menig at tænke vind, sol og vand ind, når der skal tales om alternativ energi. Når det kommer til vindmøller, så ved jeg godt, at jeg ikke bor et sted, hvor skyggen af vingerne sender konstante glimt ind i stuen, eller hvor der hele tiden er en svag støj af vinger, der drejer rundt. – Og alene af den grund, er det måske let nok at være for vindmøller. For der er gener, men jeg synes, de er overskuelige.

Jeg håber fremtiden bringer flere vindmøller – men med nøje overvejelser omkring, hvor de skal stå. Der må tages behørigt hensyn til både mennesker og natur. Men jeg helt klar for vindmøller 🙂

På en sommerdag med en let kølig vind.

Jette

Forrige indlæg

Lady fingers

Næste indlæg

Tiramisu

4 Kommentarer

 1. Aase

  Vi har både solceller og en hustands-vindmølle. Vi generes ikke væsentligt af skygger eller lyd, men det hjælper jo nok at det er vort eget valg – og vores egen pengepung det vedrører.

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Aase. Tak for din kommentar – det er vigtigt at høre fra dem, der har tingene inde på livet. Og ja, det betyder nok noget at det er ens eget – men hvis generne var for store, ville man nu nok tænke sig om en ekstra gang. Prisen kan jo blive for høj. Men fint at høre om jeres energi valg. God aften.

 3. Lene

  Husstandsvindmøller er et, vindmøller er noget andet og vindturbinerne, kæmpevindmøllerne,som er dem, man vil have og som står mange steder, er noget helt tredje. Og de giver gener, de gør faktisk noget ved kroppen. De gør også noget ved fuglelivet. Men det er politikere, fabrikanter og grønne tilhængere ret gode til at få lagt låg på. Og det er sørgeligt, så vi kæmper med næb og kløer mod sådanne vindturbiner lige op af den fredede del af mosen og 900 meter fra os, nej tak. Sæt dem ud på havet.

 4. Jette Holm Rosendal

  Hej Lene. Tak for din kommentar – som også viser, at en sag ofte har mange sider og aspekter. Også her nogle jeg slet ikke havde med. Havvindmøller er nok at foretrække, selv om de er langt mere bøvlede at arbejde med end dem på landjorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal