Indtil for en uge siden, havde jeg aldrig før lavet tiramisu. Jeg kendte godt desserten, og havde også læst om den, men altså ikke forsøgt mig med den selv. Og det var primært fordi jeg syntes, at jeg manglede en opskrift på Lady fingers. Den har jeg jo fundet nu – og så gik det ret hurtigt med at få lavet tiramisu.

Det er en klassisk italiensk dessert, som vi også smagte, da vi var i Milano.

En klar fordel ved mascarpone cremen, som jo er en stor del af desserten, er, at den laves uden husblas. Så der er ingen fare på færde 🙂 Den er lige til at gå til.

Tiramisu (3-4 pers.)

1 æg – delt i hvide og blomme

2 spsk. sukker

1 tsk. vaniljesukker

150 gr. marscarpone

3/4 dl. piskefløde

Lady fingers(10 – 12 stk.)

½ dl kold kaffe

2 spsk. sød likør (amaretto eller lign.)

kakao

Der skal bruges tre skåle – en til æggeblomme og sukker, en til piskefløden og en til æggehviden. Det hele piskes – først piskes æggehviden stiv, dernæst piskes fløden til blødt skum og til sidst piskes æggeblomme, vaniljesukker og sukker til en dejlig æggesnaps. Kom mascarponen i og pisk det godt sammen. Vend flødeskum og æggehvide i æggemassen og rør det hele godt sammen til den fineste bløde creme.

I en serverings skål eller portionsglas kommes et godt lag creme. Bland kaffe og likør og dyp enderne af lady fingrene her i, inden de lægges oven på cremen. Gentag med creme og kager og slut med creme. Toppen drysses med sigtet kakao. Og nu stilles desserten på køl – gerne til næste dag. Selv om det er lang tid at vente 🙂 Et par timer kan gøre det.

Der er virkelig kommet en ny dessert ind i mit repertoire – enkel at lave, og den smager virkelig godt.

På billedet ses lidt overskydende creme sammen med jordbær – det smager også ganske fortrinligt 🙂

God onsdag.

Jette