En tilbuds rejse fundet på nettet – og så lige konfereret af med familien – jo de kunne godt alle sammen, og ville gerne med 🙂 Det blev begyndelsen på et par skønne dag i Milano. De fire af os, var der for to år siden, men siden da er familien blevet udvidet, og det var dejligt at have både mand og svigersøn med.

Milano er den dejlig by. En storby, og alligevel ikke større end den også er hyggelig og mulig at finde rundt i. Selv i disse gps-tider, så var det Peter, der gik med næsen i et bykort og sikkert guidede os rundt. Det fungerede fint, og hold nu op, hvor gik vi meget 🙂

Nye telefoner tæller jo skridt, så det havde vi meget sjov med at tjekke om aftenen – og det afslørede, at vi ikke havde lige lange ben eller tog lige lange skridt. Men vi lå i omegnen af de 20 000 skridt hver dag.

Vel ankommet gik vi en tur i China town, et sjovt sted. Her var virkelig fyldt med alt fra Kina. Fra reklamer og opslag på kinesisk til vifter, kæmpe krukker og spisepinde.

Hjemmefra havde jeg fundet et tilbud om besøg på Pinacoteca de brera, et center med masser af kunst og kultur.

Den dag, vi kom, kunne man om aftenen komme ind for 2 euro, og gå rundt i de fineste rum og se skulpturer og gamle malerier. Mange og smukke og vellignende.

– Noget var kirkekunst,

– andet mere traditionelle motiver. Men fascinerende at gå rundt der. Kunstnerne kendte jeg ikke, men derfor kan man jo godt glæde sig over dygtige menneskers udfoldelser.

Næste dag ville Ole og jeg i Duomoen – byens domkirke og verdens 4. største kirke. Der var lang kø og ventetid – og tænkte jeg, det ville nok blive dyrt! Men for 3 euro fik du adgang til en imponerende velholdt, højloftet og rolig kirke. Udenfor bevogtet med masser af sikkerheds folk.

Madonna var også kommet inden for. Det er en kopi af den figur, der sidder øverst på kirkens spir. Men alle vil gerne tæt på Jomfru Maria, så i 2015 blev der lavet en kopi i 1 : 1 og nu står den bagerst i kirken.

Et imponerende syn, godt 4 meter høj. Og info tavlen lovede, at enhver, der følte glæde ved at se Madonnaen vil gå derfra med hendes beskyttelse !

Og så spiste vi – pizza og pasta, is og tiramisu. Så bliver det vist ikke mere italiensk 🙂

Vi fløj med Ryanair og jeg har indtil nu undgået det selskab. Jeg kender ikke forholdene i selskabet – men jeg blev meget positivt overrakset – det hele fungerede.

Nu sidder jeg på mit kontor – i regnvejr. Men med gode rejseminder i erindring. Det er altid godt at komme ud, men bestemt også skønt at komme hjem 🙂

God tirsdag.

Jette