I går var der både kirkesyn, præstegårdssyn og møde efterfølgende i begge menighedsråd. Så det blev en lang dag 🙂 Men dagen sluttede med kaffe og brød og kage.

Jeg havde besluttet mig for at lave rabarber tema – så det blev til en rabarberkage i stil med en klassisk æblekage, en cheesecake med ribscurd og langtids bagte rabarber og masser af hvid chokolade 🙂 og endelig mit hjemmelavede rabarber-jordbær syltetøj.

Og det hele smagte dejligt, og det var rart at kunne slutte dagen af med så mange lækkerier. Menighedsrådet var jo igen testsmagere – “det er vi gerne :-)” var svaret.

Min cheesecake blev fin – men havde den været med i den store bagedyst havde der været krise – for noget af fyldet løb ud, over kanten og ned på fadet.

Du får opskriften som jeg gjorde – men næste gang vil jeg nok overveje at skære ned på mængden af ribscurd – eller måske helt udelade den. Men det smagte nu godt, og bragte lidt syrlighed til den søde hvide chokolade.

Jeg tog udgangspunkt i denne cheesecake – men ændrede fyldet og brugte husblas i stedet for agar-agar. Ribscurden har jeg set i bogen “Vegetarisk Junk food”, og så formindsket opskriften.

Cheesecake med ribscurd og rabarber ( 6-7 personer)

150 gr. digestive eller havrekiks

75 gr. smør

Knus kiksene, smelt smørret og bland kiksene heri. Sæt en ring fra en springform (diameter 21 cm) på serveringsfadet, beklæd med bageplast og fordel så kikseblandingen i bunden. Pres sammen og lad den stivne, gerne til næste dag.

Ribscurd

200 gr. ribs (gerne frost)

1 spsk. vand

1 spsk. citronsaft

25 gr. smør

40 gr. sukker

2 tsk. majsstivelse

2 tsk. koldt vand

1 lille æggeblomme

Kom ribs, vand og citronsaft i en gryde og kog det ca. 5 minutter. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af. Kom saften og sukker tilbage i gryden og kog ca. 5 minutter under låg. Tag af varmen og kom smørret i og lad det smelte. Rør majsstivelse ud i vandet og rør det i ribsblandingen sammen med æggeblommen. Pisk godt og sæt det over varmen til det næsten koger – og tykner. Køler af, inden ca. ½ kommes på den kolde kiksebund.

100 gr. langtidsbagte rabarber

Ostecreme

2 husblas

1 tsk. citronsaft

75 gr. hvid chokolade

1 tsk. vaniljesukker

60 gr. flormelis

1½ dl. creme fraiche (9 %)

150 gr. flødeost

1½ dl. piskefløde

Sæt husblas i blød i koldt vand. Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden til flødeskum. Kom flødeost, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det sammen. Smelt husblas med det vand, der hænger ved – det gøres let i mikroovn. Køl det af med citronsaft og med et par skefulde cremefraiche. Pisk det sammen med flødeosteblandingen. Tilsæt det smeltede chokolade og pisk grundigt sammen. Vend til sidst flødeskummet i.

Fordel halvdelen af cremen på kiksebunden og fordel så langtidsbagte rabarber ovenpå og top med det sidste ostecreme. (Rabarberne kan også vendes i cremen inden den fordeles på kiksebunden) Sæt kagen på køl nogle timer.

Skær med en tynd kniv langs kageplasten og fjern så ring og kageplast. Pynt kagen efter fri fantasi. Jeg havde lidt marengs toppe og lavede lidt hvid chokoladepynt og dryssede til sidst med lidt frysetørret hindbærstøv.

Cheesecake smager bare altid godt, hvis du spørger mig 🙂

På en lidt roligere torsdag.

Jette