Nu er der ramsløg

Jeg så tilfældigt i sidste uge et klip i tv, som fortalte om, at ramløg allerede er fremme i skovbunden. Fine og grønne og med en klar duft af hvidløg. En dejlig forårsbebuder. Og vejret tillod faktisk i går, at jeg kunne komme uden for, gå en tur i skoven og få plukket nogle ramsløg.

Jeg fulgte noget af den nye Lillebæltssti. Den snor sig så fint langs med kysten rundt ved Middelfart. Og en del går gennem skov og bakket terræn, så ind imellem lykkedes det at gå lidt i læ for blæsten, der elleres ruskede i trætoppene.

Nogle steder er stien jævn og fin, og andre steder minder det mere om klatring, når man skal over næste bakke 🙂

Men efter alle disse regnvejrsdage, så var det bare dejligt at kunne komme lidt ud.

Og jeg fandt ramsløg. Mange. De danner et helt tæppe og dufter, så de er ret lette at genkende. Så det er bare med at komme ud og plukke lidt og lave noget pesto af dem. Det varer jo stadig længe før der ligesom kommer rigtige årstidens grønt, men her er lidt, og det giver motion og frisk luft at gå ud og hente nogen. Og så er de mega fyldt med C vitamin – og det har vi vist alle lidt brug for på denne tid af året 🙂

Jeg lavede pesto, da jeg kom hjem. Det har en særlig smag, hvidløgssmagen er gennemtrængende. Men som ledsager til lidt salat eller lidt brød, så er det faktisk ret godt 🙂 Og så giver det bare en god fornemmelse at kunne bruge noget, der lige er hentet i naturen – af en selv.

Ønsker dig en god uge – jeg hepper på forår 🙂

Jette

Forrige indlæg

Fredags brownie :-)

Næste indlæg

Garn, gulvvask og ecoegg

2 Kommentarer

  1. A + K = ♥

    Uhm, lækkert – ramsløg har jeg endnu ikke plukket, men måske det kunne gemme sig ude nær mit barndomshjem.

  2. Jette Holm Rosendal

    Det er da værd at kigge efter 🙂 Jeg har set på Instagram i dag, at flere har fået øje på ramsløg ude i naturen. Så god tur 🙂 De bedste hilsner Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal