Nej, det er ikke kage som hovedelement i frokosten 🙂 men noget sødt at slutte af med. Det er nu altid godt 🙂

I morgen kommer gæster til frokost og jeg holder af at planlægge lidt forud, så derfor bliver tærtedej og kage lavet i dag.

Og årstiden er ikke tid for de kager med masser af frisk frugt, så det bliver en blondie. En hvid brownie, om du vil. En lidt tæt kage, sød og lækker. Jeg tog udgangspunkt i denne, men har opgraderet med blandt andet lidt mandelmel.

Blondie (6-7 stk)

75 gr. hvid chokolade

60 gr. smør

75 gr. sukker

1 æg

et nip salt

25 gr. mandelmel

50 gr. hvedemel

25 gr. tørrede tranebær

20 gr. hasselnødder

Smelt chokolade og smør i en lille gryde ved svag varme. Tages af varmen. Pisk æg, sukker og salt rigtig godt, til det er helt lyst og lækkert 🙂 Hæld chokolade/smør blandingen i og pisk det hele godt sammen. Vend mel, mandelmel og fyld i og fordel det grundigt i dejen.

Kommes i en lille form – jeg brugte min brødform og lagde et stykke bagepapir i bunden. Bages ved 175 grader ca. 25 minutter.

Køler af i formen, inden den skæres ud i små fine stykker.

Det er en meget intens og kompakt kage – men det smager altsĂĄ godt 🙂

Nu er kagen kommet på køl og er klar til at blive serveret i morgen.

Så nu vil jeg ønske dig en rigtig dejlig weekend.

Jette