Det var min aftensmad i går. Grøn og farverig. Og med god smag og mange fibre, der skulle tygges igennem 🙂

Jeg havde en lille pose hel hirse, og dem syntes jeg måtte bruges. De hører ikke til på min top 5 liste over tørrede frø – men de er nu okay.

Jeg mindes dem som barn som hirsekolber til fuglene.

Og da jeg fik Trine, mit første barn, forsøgte jeg mig med hjemmelavet hirsegrød – det var ikke den helt store succes, som jeg husker det 🙂

Så hirse har været lidt overset her i huset. Men nu kom de frem.

Og blev til en ret så farvestrålende salat med fylde og smag. Men salater om vinteren kan ikke stå alene, de skal have selskab af noget varmt. Så jeg lavede bagt butternut spuash suppleret med nogle rodfrugter. Det blev en god aftensmad 🙂

Hirsesalat (1 pers.)

50 gr. hirse

½ tsk. groft salt

50 gr. ærter

50 gr. finthakket grønkål

4-5 cherry tomater, halveret

10-12 grønne oliven

½ lille squash, i tern

50 gr. feta

Dressing

1 spsk. olivenolie

1 tsk. citronsaft

salt og peber

Skyl hirsen godt og dræn den. Kom den i en gryde sammen med ca. dobbelt så meget vand. Kog hirsen under låg ved svag varme 10 minutter, sluk for gryden og lad den stå 5 minutter. Tag den af varmen rør salt i og lad den køle af.

Pisk dressingen sammen og kom den over den kolde hirse – og så tilsættes de øvrige grøntsager og feta og det hele vendes godt rundt.

Nogen synes, at det tager for lang tid at ordne grøntsager til salat – det ved jeg nu ikke helt. For når først de er rengjorte og snittede, så er de jo næsten klar til at spise. Så salaten her blev lavet, mens de bagte grøntsager stod i ovnen.

Jeg serverede en creme fraiche dressing til – det runder det hele lidt af.

Der er rå grønkål i salaten her – og de er lidt grove, så grønkålen skal snittes fint. Men se lige her – 300 gr. danske økologisk grønkål for 12 kr. Det er da lidt vildt – så det er bare om at spise grønkål lige nu.

God torsdag.

Jette