Ind i mellem – faktisk ret tit – så læser jeg en opskrift, som jeg glæder mig til at afprøve.

Forleden blev det så på bekostning af tid og ro med avislæsning og med udskudt rengøring – men nu skulle det være. Der skulle bages en blondie.

Jeg har læst om det, men aldrig smagt en. Det er en brownie, men lavet med hvid chokolade i stedet.

Tjah – hvorfor ikke 🙂

Jeg komponerede, ud fra hvad jeg havde læst, min egen lille bitte udgave. Mit første forsøg. Og den blev ret fin, hvis du spørger mig.

Jeg er sikker på, at den også kan laves i en større portion, og så snart lejlighed byder sig til det, vil jeg vende tilbage med opskriften i større mængder.

Udfordringen ved at være “budgetbager” er, at jeg ikke har alle mulige forme i alle mulige størrelser. Derfor blev min første blondie bagt i en lille springform, og den facon er jo helt forkert. De runde kanter er ikke helt rigtige – men skåret i firkanter bagefter, så gik det.

Blondie med tranebær og pekannødder (9 små stk.)

75 gr. hvid chokolade

60 gr. smør

75 gr. sukker

1 æg, fra en skøn høne

1 tsk. vaniljesukker

et nip salt

100 gr. mel

20 gr. tørrede tranebær

20 gr. pekannødder (eller en anden nød)

Smelt smør og chokolade i en gryde over meget svag varme. Pisk æg, sukker og vaniljesukker let og luftigt. Tilsæt smørblandingen og pisk grundigt. Vend med let hånd mel, salt og fyld i dejen og kom den i en form beklædt med bagepapir. (Min form var 16 cm i diameter)

Bages ca. 25 minutter ved 175 grader.

Afkøler i formen, og må gerne stå til næste dag.

Jeg brugte hvedemel fra Fru Møllers mølleri – det gik udmærket, selv om det jo er fint fuldkornsmel.

Lækre små stykker – der kunne godt have været lidt mere fyld i. Det regulerer jeg til næste gang 🙂

Uden for er det blæsevejr og lidt sol. Og så har naboen hejst flaget – hans mor fylder 80 år i dag. Jeg bliver altid glad, når nogen hejser flaget i andledning af fødselsdage, og hun har bestemt fortjent det.

God mandag til dig.

Jette