Noas ark – du kender den fra Det gamle Testamente. Om manden, der af Gud fik besked på at bygge en kæmpe båd ude midt i ørkenen. Fuldstændig umotiveret og helt hen i vejret. Men Noa adlød Gud og byggede arken, og reddede sit og familiens liv- og reddede verden.

En fantastisk historie, og nok også en af de mest fortalte. Den er farverig og livsbekræftende og fyldt med dyr i alle farver og størrelser, fyldt med håb og tro på livet.

Hollænderen Aad Peters købte i 2010 arken, en gammel pram, og besluttede sig for at lave den til et oplevelsesmuseum omkring Bibelens historier. Den er nu søsat, og genfortæller Noas eventyrlige beretning. Men mere end det – den fortæller en mængde andre af Bibelens historier – alle gengivet med et glimt i øjet.

Og som Peters udtalte i et interview, så ønsker han kun at fortælle historie – han prædiker ikke. Men som han meget finurligt siger:

“Hvis Bibelen taler sandt, så er det sådan, at når du køber en Bibel, så følger Helligånden med i købet. Du behøver bare at åbne bogen, så virker Helligånden. Her fortæller vi også Bibelens historier, og så risikerer man, at Helligånden virker.”

Arken med målene: 70 meter lang, 13 meter høj og 10 meter bred og i 4 etager.

Trine, Peter og jeg på vej rundt i Noas ark.

Adam og Eva – med æblet i hånden, under kundskabens træ.

Noa på løbehjul, der er lang vej rundt i arken 🙂

Abraham, Isak og vædderen i busken.

En klar opfordring til at passe på den jord, vi har.

Dalila og Samson – med et saligt smil, men med mistet kraft.

Julekrybben.

Den tomme vintønde brugt som symbol på den tomme grav påskemorgen.

Endnu en fin hentydning til bibelske personer. 

Det var en fascinerende rundgang med masser af indtryk og en genopfriskning af Bibelens historier. Jeg har sjældent på så kort tid skullet genfortælle og forklare, hvem de forskellige personer var, og hvad det var, de gjorde.

Vi havde en rigtig god tur sammen, og sluttede med varm kakao under livets træ – det var tiltrængt, for der var ikke megen varme inde i arken.

Jeg kan kun anbefale en tur ombord på Noas ark. Den sejler videre rundt i Danmark og måske kommer den forbi din by. Se mere på Noas ark.

Jette