Det er godt, at jeg har et tålmodigt menighedsråd 🙂 For det er lidt forskelligt, de bliver præsenteret for hen over året. Og denne gang havde jeg tænkt, at det skulle være en form for skærekage, selv om en lagkage nu også er godt.

Jeg havde genfundet nogle blommer, bagerst i køleskabet, som jeg havde syltet i efteråret, og så ikke fået gjort mere ved. Og efter en testsmagning, så viste det sig, at de smagte ganske udmærkede, godt krydrede, men ellers fine. Opskriften på dem, følger en anden dag, med det var noget med rødvin, nelliker og kanel 🙂

Jeg forestillede mig, at blommerne kunne komme i en kage – med en blød bund og med crumble på toppen. Og det kom de så 🙂

Blommekage 

135 gr. smør

100 gr. sukker

70 gr. marcipan

175 gr. mel

½ tsk. bagepulver

2 æg, fra lystige høns

1 citron, revet skal og saften af den ½

5 syltede blommer

50 gr. mel

15 gr. mandelmel

45 gr. smør

50 gr. brun farin

Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt den revne marcipan og pisk igen. Tilsæt et æg af gangen og pisk grundigt mellem hvert. Citronskal og saft tilsættes og der piskes let. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen, som derefter kommes i en smurt form ( 20 cm. i diameter) glat overfladen let.

Fordel de syltede blommer ovenpå dejen.

Til smuldre dejen blandes alle ingredienser – smuldres, så det ligner brødkrummer – og fordeles på toppen af blommerne.

Kagen bager ca. 35 minutter ved 175 grader.

Det blev faktisk en rigtig god kage. Og med lidt flødeskum til gik det da endnu bedre. Blommerne var ikke super søde, men det passede fint til den bløde bund og lækre crumble på toppen.

Og der er lidt tilbage, så min eftermiddagskaffe får fint selskab i dag 🙂

God onsdag – med flot vejr, og landlivets duft i foråret: Gylletanke tømmes!

Jette