Det er i morgen, at mødregruppen mødes på Fanø til 25 års jubilæum. Det kan kun blive super hyggeligt. 25 år er faktisk ret lang tid at have kendt hinanden og fulgt med i stort og småt i hver vore liv.

Så snakken går – uden tvivl – og så skal der nydes noget lækker mad. Jeg har, som jeg fortalte om her, lovet at medbringe en lagkage. Og det gør jeg med stor glæde.

En lagkage har flere bunde, og de er nok det mest uinteressante at skrive om, men de er ret vigtige for smagen og oplevelsen af kagen.

Heldigvis kan bunde varieres, og her kommer et bud på en lagkagebund med chokolade.

Lagkagebund med chokolade (1 stk.)

2 mindre æg

110 gr. sukker

30 gr. smeltet smør

2 spsk. creme fraiche

120 gr. mel

1 lille tsk. bagepulver

2 spsk. kakao

1 spsk. kaffe

50 gr. hakket chokolade

Pisk æg og sukker godt og luftigt. Tilsæt det smeltede afkølede smør og pisk let. Vend de øvrige ingredienser i og bland det hele godt. Kom dejen i en springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175 grader ca. 20 minutter – tjek med en tandstik om kagen er bagt.

Lagkagebunden køler af i formen.

Jeg skærer lidt af toppen af kagen, for at få den nogenlunde jævn og lige høj. Det overskydende kage bliver til skønne romkugler.

At tage billeder af en lagkagebund er ret umuligt 🙂 Det bliver aldrig interessant eller spændende. Men når det hele bliver lagt sammen og spiller sammen, så er det en anden sag. Det kommer der et billede af i morgen 🙂

På en smuk november dag.

Jette

ps. Hvis du tænker på, hvad minikonfirmanderne sagde til frøkiks og grissini – så var de ovenud tilfredse. En spurgte endda efter opskriften 🙂