I går var en fin dag 🙂

Fra morgensstunden fyldtes kirken med livlige, nysgerrige og søde elever fra 2. klasse fra den lokale skole. Det er efterhånden en tilbagevendende begivenhed, at 2. klasse kommer på besøg i kirken i kristendom.

Og det er så fint. Og graverne og jeg bliver lidt udfordret, får spørgsmål vi ikke lige svarer på hver dag 🙂 Men dejligt, at børnene vil høre om stedet og tingene, der er i kirken. Og så synes de, at bogstaverne der er skrevet med på prædikestol og altertavle er ret umulige at læse 🙂

På kirkegården tog graverne dem med rundt – i kapel og maskinrum – og de forskellige maskiner bestiges med stor glæde.

Samarbejdet med skolen her er kommet i stand, fordi nogle lærere synes, det er en super ide at komme ud og opleve og mærke kirke og kirkegård. Og det er dejligt.

I flere år, er der i Middelfart Provsti blevet arbejdet på at etablere et decidereret skole-kirke-samarbejde – og endelig er det kommet i stand. Det betyder at provstiet nu tilbyder et færdigt undervisningsmateriale til fri afbenyttelse af skolerne. Et materiale, hvor forskellige kirkelige emner tages op. Det forventer jeg mig meget godt af. Og ser frem til at endnu flere klasser kommer på besøg i kirken.

I går blev det også til en tur i sommerhus. Hvor dejligt – det er næsten en måned siden, at jeg sidst var der 🙂 Og nu skulle græsset slås, for endelig er det kommet godt i gang efter en lang, lang varm og tør sommer. Det gror så fint, og skønt at se noget grønt.

Det var Ole, der gik bag græsslåmaskinen – jeg sad indefor 🙂 Og nød, at det igen er blevet tid til at tænde op i brændeovnen, drikke kaffe og sidde i sofaen og strikke. Det var virkelig skønt.

Vi nåede også en tur ned til vandet. Det blæste ret kraftigt og det kunne faktisk også mærkes i huset – det svæver jo på skruerne og når vinden er lige på, så giver det hele sig lidt 🙂 Blæsten havde igen trukket rigtig meget vand ud i Lillebælt, så mange både lå på sandet og ventede på, at vandet igen kom tilbage. Det er altså et lidt forunderligt fænomen.

Det var en dejlig dag – midt i ugen.

God torsdag.

Jette