I går var en fin dag 🙂

Fra morgensstunden fyldtes kirken med livlige, nysgerrige og søde elever fra 2. klasse fra den lokale skole. Det er efterhånden en tilbagevendende begivenhed, at 2. klasse kommer på besøg i kirken i kristendom.

Og det er så fint. Og graverne og jeg bliver lidt udfordret, får spørgsmål vi ikke lige svarer på hver dag 🙂 Men dejligt, at børnene vil høre om stedet og tingene, der er i kirken. Og så synes de, at bogstaverne der er skrevet med på prædikestol og altertavle er ret umulige at læse 🙂

PĂĄ kirkegĂĄrden tog graverne dem med rundt – i kapel og maskinrum – og de forskellige maskiner bestiges med stor glæde.

Samarbejdet med skolen her er kommet i stand, fordi nogle lærere synes, det er en super ide at komme ud og opleve og mærke kirke og kirkegård. Og det er dejligt.

I flere ĂĄr, er der i Middelfart Provsti blevet arbejdet pĂĄ at etablere et decidereret skole-kirke-samarbejde – og endelig er det kommet i stand. Det betyder at provstiet nu tilbyder et færdigt undervisningsmateriale til fri afbenyttelse af skolerne. Et materiale, hvor forskellige kirkelige emner tages op. Det forventer jeg mig meget godt af. Og ser frem til at endnu flere klasser kommer pĂĄ besøg i kirken.

I gĂĄr blev det ogsĂĄ til en tur i sommerhus. Hvor dejligt – det er næsten en mĂĄned siden, at jeg sidst var der 🙂 Og nu skulle græsset slĂĄs, for endelig er det kommet godt i gang efter en lang, lang varm og tør sommer. Det gror sĂĄ fint, og skønt at se noget grønt.

Det var Ole, der gik bag græsslĂĄmaskinen – jeg sad indefor 🙂 Og nød, at det igen er blevet tid til at tænde op i brændeovnen, drikke kaffe og sidde i sofaen og strikke. Det var virkelig skønt.

Vi nĂĄede ogsĂĄ en tur ned til vandet. Det blæste ret kraftigt og det kunne faktisk ogsĂĄ mærkes i huset – det svæver jo pĂĄ skruerne og nĂĄr vinden er lige pĂĄ, sĂĄ giver det hele sig lidt 🙂 Blæsten havde igen trukket rigtig meget vand ud i Lillebælt, sĂĄ mange bĂĄde lĂĄ pĂĄ sandet og ventede pĂĄ, at vandet igen kom tilbage. Det er altsĂĄ et lidt forunderligt fænomen.

Det var en dejlig dag – midt i ugen.

God torsdag.

Jette