Æbler er der bare masser af lige nu 🙂 Og med et møde i sigte – så er der ingen undskyldning for ikke at komme i gang med at bage en kage. Det blev i går til denne lille æbletærte. Den blev egentlig meget fin, og var ikke vanskelig af lave. Og smager dejligt af efterår og æbler 🙂

Det er en lille kage – som Mette bekymret spurgte: “Hvor mange kommer til det møde?” Vi var kun tre, så den rakte fint 🙂

Æbletærte med frangipane (3-4 pers)

Tærtedej

125 gr. mel

65 gr. margarine

25 gr. sukker

1 æg

evt. lidt koldt vand

Smuldr margarinen i melet, som er blandet med sukkeret. Dejen samles med ægget og evt. lidt vand. Læg dejen på køl en times tid.

Frangipane

50 gr. smør, blødt

50 gr. sukker

25 gr. marcipan

25 gr. mandelmel

35 gr. hvedemel

1 lille æg

Pisk det hele let sammen.

Desuden bruges

1 flot æble

Rul den afkølede tærtedej tyndt ud og beklæd en tærteform (ca. 16 cm i diameter) med dejen. Der er lidt i overskud – gem det til en hindbærsnitte en anden dag 🙂

Fordel frangipanen oven på. Del et fint æble i tynde både og fordel stykkerne over dejen. Tryk dem let ned.

Jeg brugte et Ingrid Marie æble – plukket på træet i præstegårdshaven. Det er lidt hyggeligt at kunne 🙂

Bag tærten ved 175 grader ca. 30 minutter.

Og det dufter af kage – en lækker kage. Kagen afkøler, inden den tages ud af formen og er klar til at blive spist.

Det er virkelig bare æbletid. Men som en meget rigtig skrev et sted – det er umuligt at nå at bruge al frugten. Men heldigvis kommer overskuddet fugle og andet til gavn. Men heldigvis kan de jo også gemmes et godt stykke tid. Jeg må have mine plukket ned – men venter lige lidt endnu.

God og lidt blæsende onsdag.

Jette