Eller baked beans som det hedder oprindeligt.

Jeg får stadig grøntsager fra Aarstiderne, og er nu begyndt at få vegetarkassen. Det er virkelig en fest at åbne den og se, hvilke skønne og spændende grøntsager, der dukker op fra kassens dyb. Denne gang var ingen undtagelse. Måske lige bortset fra en kæmpe klump tofu – det bliver jeg aldrig gode venner med 🙂

I denne uge var der en opskrift på bagte bønner – her kommer min udgave 🙂

Bagte bønner (rigeligt til en person)

60 gr. brune bønner (sættes i blød i rigeligt koldt vand 12 timer)

1 portobelleo svamp i tern

1 spsk. olie

1 løg, i tern

1 fed hvidløg i skiver

2 mellemstore gulerødder i tynde skiver

½ rød chili finthakket

½ majs, kogt (skær kornene af)

1 kvist rosmarin

1 tsk. buena vista krydderi (blanding, se *)

1 dåse hakkede tomater

salt

Kog de udblødte bønner ca. 40 minutter i letsaltet vand. Dræn bønnerne. Svits portobellosvampen ved god varme, tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og chili og steg det nogle minutter ved middel varme. Tilsæt tomater, majskornene, rosmarin, krydderi og salt og lad det hele koge godt igennem. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det synes for tørt.

Kom blandingen i et ovnfast fad og dæk det med bagepapir og bag bønnegryden ved almindelig varme 200 grader i ca. 40 minutter.

Serveres med en grøn salat.

Det er en lidt grov ret, men smager ganske udmærket. Men ret langt fra baked beans på dåse 🙂

* I kassen fra Aarstiderne er der også ofte nogle færdige krydderiblandinger med. Også her, men du kan lave din egen. Buena vista består af: røget paprika, paprika, spidskommen, chili og peber. Tag lidt af det hele og bland det. Kan gemmes, og være klar til brug i en anden ret.

På en smuk septembermorgen.

Jette