Jeg har faktisk ikke købt eller lavet studenterbrød før. Men jeg har spist mange romkugler, som jo har samme “dej”, som er en del af et studenterbrød.

Studenterbrød har fået sit navn, fordi det til dels er lavet af kagerester, og derfor ret billigt at fremstille, og derfor meget prisvenligt for studerende 🙂

Jeg havde lidt mørdej tilbage fra brombærtærten, det blev brugt til bund i studenterbrødet. Ovenpå hjemmelavet hindbærsyltetøj – lavet af bær plukket i Oles have. Ovenpå romkuglemasse af kagerester fra fryseren. Og øverst et lag chokolade. Jeg er ikke så vild med glasur, men chokolade: Ja tak 🙂

Det er en opskrift lidt på øjemål, det kommer sig ikke så nøje, hvor meget der er af hvad. Men her er lidt mængdeangivelser.

Studenterbrød (8 stk,)

125 gr. mørdej (laves af ca 75 gr. mel)

Romkugle masse af ca. 200 gr. kagerester

2 spsk. hindbærsyltetøj

50 gr. mørk chokolade

Rul mørdejen ud i en cirkel 16 – 18 cm i diameter og bag den ved 200 gr. ca. 12 minutter. Køler af inden den smøres med hindbærsyltetøj. Romkuglemassen formes til en flad kage med samme diameter som mørdejen og lægges oven på syltetøjet. Smelt chokoladen og fordel den øverst på kagen. Drys evt. med lidt krymmel. Det hele sætter sig, stilles køligt og skæres i fine snitter.

Studenterbrød smager dejligt. Men det er en tung sag! Der er ikke meget luftigt over denne kage. Men nu, hvor solen ind imellem gemmer sig bag en sky, er der plads til studenterbrød 🙂

Må du få en dejlig weekend.

Jette