Jeg faldt over ordet forleden. Det har jeg ikke hørt om før, og synes alligevel, at det lød lidt spændende 🙂

Og det drejer sig i al sin enkelthed om at brodere en linje fra sin yndlingssalme – gerne med et motiv knyttet til.

På mit kontor hænger et broderet bibelcitat “Han er vor Fred”, arvet efter mine forældre. Den slags broderede skriftsteder var populære for godt 100 år siden, men er nu mere sjældne. Men dette med at brodere noget med tilknytning til kristendom og tro er altså set før.

Nu bliver det så salmestrofer.

Tanken er, at man broderer sin yndlingsstrofe på et stykke stof, klipper det til i et bestemt mål og sender det til ophavskvinderne af idéen. Så vil alle stykkerne blive syet sammen til et tæppe eller flere, som så skal vises næste år i Viborg Domkirke. Ved samme lejlighed bliver de forskellige salmelinjer sunget.

Hvordan man så lige får det tegnet og gjort klar til at brodere, ved jeg ikke endnu. Men jeg synes idéen er fin. Jeg skal helt sikkert i gang 🙂

Det er et par kreative præster fra Viborg stift, der har fået idéen og skrevet om det på hjemmesiden salmebroderi

Og eftersom jeg slet ikke er kommet i gang endnu, er der heller ikke noget billede, der kan bruges. Så det bliver mine søde høns, der nød solskinnet i går, der afslutter indlægget her – med opfordring til at finde stof og broderinål frem – og tænke i yndlings salmelinjer 🙂

God onsdag.

Jette