Midt i det hele – Glædelig jul

Sådan føles det lidt – som om, at nu blev det pludselig jul – midt i det hele. Men december har også været helt anderledes end den plejer. De seneste tre uger er der virkelig ændret på det, der plejede at være.

Et par dage, før min far døde, fik vi solgt vores barndomshjem. Det var godt, men pludselig skulle det også tømmes, for overtagelsen er 1.1.2018. Nu er det tømt, og en del inventar, møbler og lamper er fordelt hos min søster og jeg og vores børn. Alt sammen noget, der ligesom tilhørte min mor og far. Nu skal de ting til at finde sig til rette hos os. Der blev også smidt utrolig meget ud – at tømme et hjem efter at nogen har boet der næsten 70 år, siger sig selv, at så er der meget. – Gammelt, slidt og utidsvarende – men alt sammen med erindringer knyttet til.

Jeg fik blandt andet dette broderede bibelord. Det har altid hængt i mine forældres stue. Der synes jeg stadig, at det hører til – men jeg tror også på, at det kommer til at være gode ord her hos mig.

En æra er sluttet. Det er dog gået så hurtigt, at det knap nok har bundfældet sig endnu. Og midt i det hele er det så blevet jul.

Jeg har fået skrevet mine prædikener, og er ved at være klar til nogle gode juledage i kirken og herhjemme. Mens jeg skrev på min prædiken, faldt jeg over et citat af Kathrine Lilleør.

Hun har sagt – meget rigtigt:

“Ved juletid holder samtlige af vores barndomsminder generalforsamling, og vi mindes alle de juleaftener, vi har haft, og mindes dem, der ikke er iblandt os mere. Det er derfor, at vi kalder julen for hjertens og mindernes fest.”

Sådan er det i hvert fald i år 🙂 Og vedbliver det nok med, i taknemmelig erindring.

Det er ikke meget, der er blevet lavet af julekager og julebag. Men denne chokoladebombe blev det til, og den er nu fin til en kop kaffe.

Og det bliver jul, uanset, hvor meget eller lidt, vi hver især har fået nået. For julen afhænger heldigvis ikke af vores egen formåen. Den kommer til os som en gave. Barnet i krybben. Guds søn. Det er godt at holde sig for øje.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul til dig og dine.

Kærlig hilsen

Jette

Forrige indlæg

Julekoncert – et dejligt pusterum

Næste indlæg

Årets gang i præstegården – og omegnen :-) del 1

2 Kommentarer

  1. Marianne

    Også en rigtig glædelig jul til dig og dine. Det er en hård tid du har været igennem. Jeg syntes, det var hårdt at tømme min mors hus, der er så mange minder, og selv alt er slidt og brugt har det jo en værdi. Det viste desværre også, at min mor ikke klarede det hele så godt, som hun gav udtryk for, hun skulle helt sikkert have haft noget hjælp.
    Det er et rigtig godt citat af Lilleør, jeg synes det er dejligt, at give sig tid til at mindes og savne.

    • Jette Holm Rosendal

      Tak 🙂 ja, selvom det med ens forstand er helt som det skal være, så skal ens sind og tanker også nå at følge med. Det med hjælp til ældre er en vanskelig ting, og det må have været trist at opdage, at der måske kunne være handlet anderledes. Med ønsket om, at I får en dejlig jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal