Æblesæsonen er ved at være i gang. Det er skønt. Med lidt æbler i huset, kan der altid laves en kage 🙂 Og jeg er så småt gået i gang. Og som det gjaldt for tomaterne, jeg skrev om i går, så er nogle af æblerne i dag også samlet op af andre og bragt til mig. Så kunne jeg blot gå i gang med at bage 🙂

Og det har jeg gjort – for der var et aktivitetsudvalgsmøde i går sidst på eftermiddagen, og her var det ret fint med noget kage og kaffe, mens mange gode idéer blev vendt i luften. Kagen har jeg bagt tidligere, men egentlig glemt hvor godt den smager.

Det er virkelig en lækker æblekage – med hvid chokolade, marcipan og rosiner sammen med en masse æbler. Opskriften er lige til at gå til og rækker til ca. 6 personer.

Glutenfri æblekage er også en genganger. Det er egentlig en traditionel gammeldags æblekage, men hvor raspen er skiftet ud med havre/nødde knas. Og det smager godt. Min veninde var på besøg forleden, og spiser ikke gluten, så var det lidt fint lige at kunne servere denne variation i stedet 🙂

Og sidste kage i æblefesten er også en genganger. Det er lagkagebunden tilbage fra Lutherlagkagen. Æblerne er her med til at give en mere fyldig og smagfuld bund. Men her skal der selvfølgelig noget mere ovenpå 🙂 Det viser jeg senere, for kagen skal først afleveres på fredag. Der er gadefest i byen i weekenden. Jeg kan desværre ikke være med – er inviteret til bryllup, hvilket er så dejligt – men jeg kan jo godt bage en kage til byfesten. Så det er jeg i færd med nu.

God fornøjelse med at bage med æbler. Det er en fest 🙂

God onsdag.

Jette