Vi havde igen møde 🙂 Et udvalg under menighedsrådet skulle mødes i går eftermiddags – lige omkring kaffetid, så her kunne jeg jo komme på banen igen – med en kage.

Jeg øver mig stadig lidt på en dåbskage, som jeg skal bage i næste uge – en glutenfri kage. Jeg har bagt bunden før – opskriften er her – så i dag kommer kun opskriften på moussen, der er oven på. Det er en ret lækker kage, bunden har lidt bid på grund af de malede havregryn.

En festlig glutenfri kage (8 pers.)

Bund – se her

Mousse

200 gr. bærpuré

3 bl. husblas

125 gr. flødeost

2 dl. yoghurt – naturel eller med frugt

1 dl. piskefløde

ca. 50 gr. flormelis

Læg husblas i blød i koldt vand. Pisk fløden til skum. Kom flødeost, yoghurt og lidt af flormelisen i en skål og pisk det glat. Vrid husblas let og smelt det i mikroovnen. Lun evt. bærpuréen og kom den smeltede husblas heri. Til sidst vendes puré og flødeskum i flødeostblandingen og det hele vendes godt sammen. Smages til.

Sæt lagkagebunden på et fad og sæt kageplast omkring, inden moussen fordeles i. Sættes på køl – mindst et par timer, gerne til næste dag.

Pyntes efter fri fantasi 🙂  Her med små marcipanblomster, blåbær og lidt solbærstøv.

Billedet er ikke helt retvisende, moussen sætter sig mere. Men kagebunden kan ses her. Og kagen smager dejligt.

Det er en kage, der fungerer også selv om den er uden gluten. Og det er fint at have en opskrift der virker og smager godt, for det sker at der er behov for en glutenfri kage.

På en smuk solskinsdag – og en friweekend i sigte 🙂

God fredag.

Jette