For længe siden – se her :-), forsøgte jeg at bage et stenalderbrød. Jeg var ikke helt vildt begejstret dengang. Men for nylig smagte jeg det igen – min gode veninden serverede det for os, da vi besøgte hende i København – og der måtte jeg revurdere min oplevelse. Det smagte faktisk ganske fint. Helt anderledes end almindeligt brød. Men tæt og kraftigt i konsistens, og med en god smag af de mange forskellige nødder og kerner.

Så i dag får det en ny chance 🙂 Og midt i en december måned med meget traditionelt – da kan dette måske være det eksotiske indslag 🙂 jeg har tilføjet rosiner i denne udgave, det er altid godt.

Et meget lille stenalderbrød

30 gr. græskarkerner

30 gr. solsikkekerner

30 gr. mandler

30 gr. hasselnødder

30 gr. hørfrø

30 gr. sesamfrø

2 silkehønseæg (eller et stort almindeligt æg)

30 gr. olivenolie

3/4 tsk. groft salt

Det hele blandes sammen og røres godt rundt. Kommes i en lille form beklædt med bagepapir og bager ca. 50 minutter ved 160 grader.

Køler af i formen, og spises først når det er koldt. Ellers minder det lidt om omelet i smagen.

Men koldt er det ok – de mange nødder og kerner smager godt. Mit brød smuldrede noget, det var heller ikke helt koldt på billedet.

Det er et sjovt alternativ, men det bliver ikke mit foretrukne brød.

På en grå og kold decemberdag.

Jette