Nu skal det være! Oven på nogle dage med ret meget lækker kage og andet godt – så skal stenalderbrødet afprøves.

Jeg har hørt flere tale om det, og set færdigblandinger i Netto og Brugsen – hvor alle nødder og kerner er samlet, og der så kun skal tilsættes æg, olie og salt. Og at prisen på en færdigblanding af nødder og kerner til stenalderbrød er ca. 1/3 af, hvad det koster at købe ind og blande det selv.

Men jeg havde de fleste af ingredienserne i forvejen og ville gerne nøjes med en meget lille portion. Så derfor blandede jeg det hele selv, og er var spændt på resultatet. For det lyder altså lidt mystisk, at man kan blande rigtig mange nødder og kerner, røre det sammen med æg og olie og så bage det – og så har man et brød!

De opskrifter jeg har kunnet finde på stenalderbrød peger alle tilbage i retning af Thomas Rode, og hele hans tanke om at spise som man gjorde i stenalderen. Jeg må indrømme, at den filosofi tror jeg ikke helt på, men derfor kan jeg jo godt afprøve en opskrift 🙂

Stenalderbrød ( mikroportion)

20 gr. græskarkerner

20 gr. solsikkekerner

20 gr. mandler

20 gr. hasselnødder (eller valnødder – dem havde jeg ikke)

20 gr. hørfrø

20 gr. sesamfrø

1 æg fra en morgenfrisk høne

1½ spsk. olivenolie

½ tsk. groft salt

Bland alle nødder og kerner – hele, de må ikke hakkes. Tilsæt salt, æg og olie og rør rundt så alt er blevet fugtigt og godt blandet.

Fordel massen i en smurt form – jeg brugte 3 små forme (i skolerugbrødsstørrelse)

Bages ved 160 grader i 1 time. (Jeg bagte mine små brød i 50 minutter) Lad brødet/brødene stå lidt i formen før de vendes ud.

Det her forsøg med stenalderbrød er jo ikke særlig energirigtigt – forstået på den måde, at det var en lille portion, der skulle bages, og tænde ovnen for så lidt …  Men tænk, hvis jeg nu slet ikke  kunne li’ smagen af brødet, så ville det da have været ærgerligt at bage et kæmpe brød 🙂

Og hvordan smagte de så? Okay – men jeg er glad for, at jeg ikke levede i stenalderen. Næste gang den står på brødbagning her – så bliver det et helt traditionelt brød.

God weekend – håber den bliver fyldt med gode ting.

Jette