At gå til minikonfirmand er både at møde præsten, synge med organisten og høre om kirken – men det er også saftevand og kage 🙂

Og med godt 20 små minikonfirmander, så er det godt med en bradepandekage. I går blev det en æblekage med marcipan og hvid chokolade. Det fungerede ret godt, der var kun en enkelt pige, der ikke brød sig om den kombination.

Opskriften er med udgangspunkt i denne – men rettet til, ganget op og uden rosiner 🙂

Æblekage med hvid chokolade og marcipan (25 – 30 stk)

5-7 æbler, skåret i tynde både

100 gr. grofthakket hvid chokolade

1 spsk. citron eller appelsinsaft

5 æg

375 gr. sukker

1 spsk. vaniljesukker

75 gr. marcipan i tern

1½ dl. mælk

350 gr. mel

1½ tsk. bagepulver

200 gr. smeltet smør/margarine

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en dejlig æggesnaps. tilsæt marcipan og pisk let inden mælken piskes i. Vend mel og bagepulver i dejen, rør godt rundt inden der til sidst tilsættes de afkølede smeltede smør.

I en anden skål blandes æblebåde, citronsaft og chokolade.

En bradepande (ca. ½ størrelse af ovnens bradepande) beklædes med bagepapir. Fordel halvdelen af dejen i bunden og glat det lidt ud inden æblerne fordeles over. Slut med den sidste del af dejen. Drys 1 spsk. rørsukker på toppen.

Bag kagen ca. 50 minutter ved 160 grader. Prøv med en tandstik om kagen er gennembagt. Køler lidt af inden den skæres i tern.

Og så har du en virkelig lækker kage 🙂

Billederne er i den rustikke kategori i dag 🙂 Og kigger du godt på bagepapiret, så ser du noget blåt skrift. Det er fordi papiret er genbrug. Første gang det blev brugt, bagte jeg minikonfirmandernes små brød på det – med deres navn skrevet på papiret. I går vendte jeg papiret om og brugte bagsiden. For bagepapir kan altså fint bruges mere end en gang, især, hvis det er noget forholdsvis “tørt” bagværk, der har været bagt på det første gang.

God onsdag.

Jette