Endelig var der en solskinsdag i går 🙂 så det var ikke tiden til at stå og ælte brød – men sætte over til et brød, det passede lige.

Så der blev sat en lille surdej i køleskabet og i dag blev selve brødet så bagt. Inspirationen er fra en af Mette Blomsterbergs opskrifter.

Det er et brød med kommen – det er virkelig længe siden, jeg har bagt sådan et sidst. Men som dengang, så får jeg nok også nu brødet for mig selv 🙂 Kommen har en særlig smag.

Surbrød med kommen

Surdej

25 gr. rugmel

75 gr. hvedemel

5 gr. gær

1½ dl. koldt vand

Det hele røres sammen og sættes i køleskab til næste dag. Og gærer og bobler.

1½ dl. lunkent vand

1 spsk. kommen

½ spsk. groft salt

10 gr. gær

2 spsk. olie

25 gr. rugmel

50 gr. grahamsmel

ca 200 gr. hvedemel

Kom surdejen i et dejtrug og tilsæt de øvrige ingredienser – men hold noget af hvedemelet tilbage. Rør det godt sammen – men lad dejen hvile nogle minutter, inden den æltes færdig.

Det grove mel har godt af at få lidt tid til lige at suge væden til sig.

Lad den færdigt æltede dej hæve ½ time. Æltes igennem og formes til et rundt brød, der lægges på en plade med bagepapir og efterhæver en ½ times tid. Ovnen varmer op til 200 grader og brødet bages ca. 30 minutter.

Køler af på en rist – og dufter skønt at kommen 🙂

Et lækkert og smagfuldt brød.

Jeg er virkelig fan af nybagt brød 🙂

God torsdag.

Jette