I dag har min datter Mette sidste dag på jobbet som stud. jur., og har lovet kollegaerne at tage kage med. Som tak for to gode og lærerige år i et advokatfirma.

Og det skulle være en Malterskage 🙂

Den fik hun første gang til sin fødselsdag for tre år siden. Den gang var det et eksperiment, men nu er det blevet en færdig opskrift 🙂 Den er blevet rettet lidt til, men nu synes jeg den fungerer.

Lyse lagkagebunde

Bærmousse med flødeskum og surmælksprodukt

300 gr. bærpuré

1½ dl. tykmælk eller lign.

4 bl. husblas

3 dl. piskefløde

evt. lidt sukker

Sæt husblas i blød i koldt vand. Pisk fløden til let skum. Smelt husblas i mikroovn og køl det ned med lidt af bærpuréen. Rør det sammen med tykmælk og kom til sidst det hele i flødeskummet. Smages til med evt. lidt ekstra sukker.

Sættes på køl til kagen skal samles.

Lys chokoladeganache

Og masser af Maltersers – ca. 4 poser 🙂

Nu håber jeg blot, at Mette og kollegaerne hygger sig med kagen.

På en mandag, hvor jeg er glad for at det er fridag. De sidste dage er blevet brugt på at lave terrasse ved sommerhuset. Det fortæller jeg mere om i morgen. Men kan blot konstatere, at det er hårdt at være håndværker – jeg er i hvert fald noget øm i kroppen efter at have kravlet rundt og boret masser af huller 🙂

God mandag

Jette