Sommerhusets terrasse

Eller rettere anden terrasse. For den første er jo bygget sammen med huset og overdækket, og fungerer så fint. Men der var også planlagt en terrasse for enden af huset, mod vest med kig til Lillebælt – og mulighed for blot at nyde en afslappet dag.

Den blev lavet i Kristi Himmelfartsdagene. I meget varmt vejr og masser af sol. Men også mega hyggeligt 🙂 Ole var mester, jeg var medhjælp. Det gik nu meget godt.

Fundamentet er som til huset – punkt fundament af store skruer.

Oven på dem blev understøtning monteret. Det bestod af to lag FSC sibirisk lærk.

For noget tid siden malede Mette og jeg alle brædderne med en blanding af trætjære og linolie.

Det er i stedet for anden imprægnering og er en gammel måde at gøre det på. Det duftede ret kraftigt 🙂

Oven på lærkebrædderne kom murpap som en ekstra forsikring mod, at regnvand kan stå og soppe og få træet til at rådne.

Det tog tid at få målt, savet og lagt i vater, men endelig blev det tid til at lægge terrassebrædder på 🙂

De fineste FSC cumaru brædder. Det er hårdt træ, der vokser i det nordlige Sydamerika. På grund af træets beskaffenhed kan det ikke bare skrues fast, der skal forbores, inden syrefaste skruer skrues i. Ca 750 skruer blev det til 🙂 Og jeg nåede både at bore og at skrue. Og egentlig ret sjovt – især her bagefter, og jeg kender i hvert fald min terrasse.

Nu mangler der et gelænder – for terrassen er så højt over jorden, at det er nødvendigt. Jeg havde oprindelig troet, at det var unødvendigt, men det er det ikke. Der er godt en meter ned 🙂 Men det betyder jo så også, at udsigten er blevet des bedre.

Terrassen er ret stor – til børnenes udelte begejstring. De kan sagtens se, at der kan stå adskillige liggestole der side om side 🙂

Jo, der er mange planer for brugen af sommerhuset – vi glæder os.

God tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Malteserskage

Næste indlæg

Digitale detaljer

2 Kommentarer

  1. JonatanAnthony

    Hej! Vi står foran at skulle bygge et træhus og vil rigtig gerne ramme det rå og ubehandlede look. Jeg synes jeres træterrasse er rigtig fin, men allerhelst kunne jeg godt tænke mig at høre hvordan I har beklædt jeres facade på huset og hvordan I tænker at vedligeholde det? På forhånd tusinde tak for hjælpen!

    Jonatan

  2. Jette Holm Rosendal

    Godmorgen Jonatan – og undskyl det lidt sene svar. Tak for pæne ord. Facaden på huset er western red cedar, og vi har ikke gjort noget ved det. Det får lov at patinere og bliver lys grålig med tiden på grund af sollyset. Det har ikke brug for olie de første mange år, men tænker alligevel om nogle år at give det – linolie, tænker jeg. Træet er i sig selv ret modstandsdygtigt overfor råd og svamp. God fornøjelse med jeres byggeri 🙂 venlig hilsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal